Dor de casa 

Scaune de birou pentru copii – Cum le alegem

Ne apropiem cu pasi grabiti de reinceperea noului an scolar – insa pe langa rechizite, carti, hainute, trebuie sa luam in calcul si dezvoltarea unui spatiu de lucru cat mai sanatos (pentru cei mici). Sa urmarim in randurile urmatoare ale acestui articol cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont atat in alegerea biroului, cat si a scaunului. Acestea sunt diferite de cele pentru un adult, avand si niste trasaturi …mai putin asteptate!

In primul rand, un scaun potrivit, cu roti, va face statia de lucru a copilului nostru cu adevarat completa. Astazi modelele moderne de scaune ergonomice (pentru copii) cresc, se regleaza si devin tot mai practice pentru copii – ele pot ajusta inaltimea scaunului, adancimea sezutului si inaltimea suportului pentru spate. Unele companii au scaune carora le poti schimba tapiteria singur, dupa preferinte.

Chiar daca educatorii, parintii si profesorii nu sunt de acord cu “fatairea” copilului pe scaun, astazi expertii au aratat ca aceasta miscare nu mai trebuie considerata o expresie a unei slabe concentrari. Mai degraba, “fatairea” sanatoasa, atunci cand se sta pe scaun, este considerata ca fiind o forma (deseori inconstienta) de comportament care incurajeaza dezvoltarea fizica, mentala si psihologica a copilului.

Scaunele de care am amintit anterior sunt special gandite si produse pentru ca micutii nostri sa poata face asta, fara a exista riscul de a pica. Sezutul pe scaun trebuie sa fie de asemenea relaxant, sa ajute concentrarii. Birourile dar si scaunele trebuie sa fie ergonomice, sa previna durerea de cap, de spate, sa nu deterioreze statura. Cinci este o cifra perfecta cand vorbim de numarul picioarelor scaunului – astfel, acestea pot sa ofere un maxim de siguranta si stabilitate. Rotile picioarelor au sisteme de franare si pot sa fie folosite atat pe suprafete tari, cat si pe suprafete moi.

Related posts